Naar inhoud

Eetstandje uitbaten, zone voor verkoop Postel

Wat?

In de zone voor verkoop nabij de abdij in Postel worden het hele jaar door eetwaren voor directe consumptie verkocht zoals frieten, ijs, snacks, e.d.. Het gemeentebestuur stelt 7 standplaatsen ter beschikking met een breedte tussen 6,7 meter en 10 meter en een diepte van 3,5 meter. De standplaatsen worden voor een periode van 5 jaar in concessie gegeven aan de hoogste bieders.

Voor wie?

Voor alle zelfstandige handelaars/ondernemers die het hoogste regelmatige bod uitbrengen op de standplaats van hun keuze.

Voorwaarden?

De voorwaarden zijn bepaald in het concessiereglement zone voor verkoop Postel van 2015.

Momenteel werden alle zeven standplaatsen in concessie gegeven tot en met 3 april 2020.  Wie interesse heeft in een lot kan zijn naam en adres doorgeven aan Joke Lievens, 014 33 08 48, joke.lievens@gemeentemol.be.  Je zal worden aangeschreven om mee te dingen voor een plaats wanneer deze loten opnieuw in concessie gegeven worden of wanneer er een lot vrij zou komen in de loop van de huidige concessie.

De standplaats moet worden gebruikt voor de verkoop van voedingswaren aan consumenten. De concessiehouder moet zijn standplaats goed onderhouden en verzorgen. Hij neemt de nodige maatregelen om brand te voorkomen en sluit een brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering af. De concessiehouder zorgt zelf voor elektriciteit en water.

Bij het verlaten van de standplaats, bij beëindiging van de concessie en in ieder geval op 3 april 2020 moet de concessiehouder de standplaats volledig ontruimen en het openbaar domein in haar oorspronkelijke toestand te herstellen.

Hoe aanvragen?

Wie interesse heeft in een lot kan zijn naam en adres doorgeven aan Joke Lievens, 014 33 08 48, joke.lievens@gemeentemol.be.  Je zal worden aangeschreven om mee te dingen voor een plaats wanneer deze loten opnieuw in concessie gegeven worden of wanneer er een lot vrij zou komen in de loop van de huidige concessie.

Indien er een standplaats vrijkomt of indien de concessieperiode afgelopen is, worden de plaatsen door het college van burgemeester en schepenen voor bieding opengesteld. Dit wordt bekendgemaakt op de gemeentelijke website en via andere gemeentelijke communicatiekanalen. 

Kandidaten kunnen de plannen, concessievoorwaarden en alle nuttige documenten tijdens de openingsuren inkijken op de dienst lokale economie van het administratief centrum ’t Getouw, Molenhoekstraat 2, 2400 Mol.

Kostprijs?

De concessievergoeding is afhankelijk van het bedrag dat de concessiehouder zelf geboden heeft. De minimum instelpremie bedraagt 10 000 euro per lot per concessiejaar. Aansluiting en verbruik van elektriciteit en water zijn voor rekening van de concessiehouder.

Afhandeling?

Het college van burgemeester en schepenen wijst de standplaats(en) toe aan de hoogste regelmatige bieder(s).De toewijzing van de standplaats wordt bekend gemaakt aan alle kandidaten die een bod deden.

Meer info

Juriste Joke Lievens, 014 33 08 48, joke.lievens@gemeentemol.be

Praktisch

Lokale economie

Molenhoekstraat 2
2400 Mol
Klik hier voor ligging op stratenplan
tel.: 014 33 08 98
lokale.economie@gemeentemol.be


Meer info