Naar inhoud

Mol wint #sportersbelevenmeer-award met actie ‘Sportstraat’

Foto

Mol wint de #sportersbelevenmeer-award met de actie ‘Sportstraat’. Onze gemeente werd winnaar in de categorie ‘Maand van de Sportclub’ in de provincie Antwerpen. Tijdens de actie die liep van 6 tot 26 september toverden we ons handelscentrum om tot een heuse Sportstraat waarbij de Molse sportclubs in de kijker werden gezet. Met de award worden de winnaars beloond voor hun originele en innoverende ideeën.

Bekijk hier het filmpje van de online awardshow.

De twintig handelaars die deelnamen aan de Sportstraat werden aan 17 Molse sportclubs gekoppeld. Gedurende drie weken schitterden deze sportclubs in hun etalages. Voor de inkleding van de etalages zorgden de sportclubs voor sportattributen en –kledij. Daarnaast werden de etalages verder ingekleed met raamstickers, vlaggenlijnen en lampionnen van de Maand van de Sportclub. Er was ook een folder beschikbaar met daarin de deelnemende sportclubs en handelaars.

Wedstrijd

Aan de actie werd ook een wedstrijd gekoppeld waarmee klanten leuke prijzen konden winnen. Anita Van Hoolst won de hoofdprijs: een Mols Kadoke van 75 euro.

Sportersbelevenmeer-award: zes categorieën

Aan de hand van zes criteria daagde Sport Vlaanderen alle gemeenten en steden uit om beleving toe te voegen aan hun activiteiten en zo hun inwoners aan te zetten om meer te bewegen of te sporten. De deelnemende gemeentes of steden zetten acties of campagnes op rond een of meerdere van onderstaande criteria:

  • Sporten zonder drempels
  • Gezinssport
  • Maand van de Sportclub
  • Schoolsport
  • Sporten in de natuur
  • Sporten op het werk

Een winnaar in elke provincie

In elke provincie werd per criterium een award uitgereikt. De awards gingen naar de gemeenten of steden die voor dit criterium de meest originele en creatieve activiteit of actie organiseerden. Met de Sportstraat werd onze gemeente winnaar van het criterium ‘Maand van de Sportclub’ in de provincie Antwerpen.

Meer info:

> dienst jeugd en sport, 014 33 05 10, sportdienst@gemeentemol.be

> www.sport.vlaanderen/sportersbelevenmeer/awardshow

Datum van het bericht: donderdag 23 december 2021