Naar inhoud

Geen dorpskermis in Achterbos door verlengde coronamaatregelen

Foto

Door de coronamaatregelen die gelden tot 1 maart, kan de dorpskermis in Achterbos van 13 tot 16 februari jammer genoeg niet doorgaan. Dit werd door het gemeentebestuur met spijt in het hart meegedeeld aan het foorcomité. We vinden dit bijzonder jammer voor onze foorreizigers, die erg getroffen zijn door de coronacrisis. Ook voor onze inwoners is dit natuurlijk een domper, in het bijzonder voor de kinderen. Na de coronacrisis kijken we samen met onze inwoners en het foorcomité uit naar een heropleving van onze mooie kermistraditie.

Met de maatregelen die momenteel gelden, is een kermis organiseren niet aan de orde. Er zijn geen evenementen, feesten, sporthappenings en recreatieve organisaties toegelaten, waaronder ook kermissen.

Tweede keer op rij getroffen
De kermis in Achterbos was vorig jaar in onze gemeente de laatste kermis voor de uitbraak van het coronavirus. Hoewel deze kermis wel kon doorgaan, werd deze getroffen door storm Ciara. Op zondag werd de kermis daardoor uit voorzorg geannuleerd, op woensdag was er uitzonderlijk een extra kermisdag. Dat de kermis vorig jaar al in mineur moest doorgaan, maakt deze annulering extra jammer. De kermis in Achterbos behoort tot onze grotere kermissen die een heel dorp samenbrengen voor enkele dagen feest. We begrijpen dan ook bijzonder goed de teleurstelling die deze beslissing met zich meebrengt.

Uitzonderlijke kermistraditie
Tijdens een online overleg met het foorcomité op 27 januari kregen onze foorreizigers een uitgebreide toelichting over deze noodzakelijke beslissing. Als gemeente met twaalf gehuchten – elk met één of zelfs meerdere kermissen – heeft Mol een uitzonderlijke kermistraditie. Na deze coronacrisis willen we nauw samenwerken met de foorreizigers om met extra promotie en initiatieven deze traditie opnieuw stevig op de kaart te zetten.  

Meer info: dienst lokale economie, 014 33 08 98, lokale.economie@gemeentemol.be

Datum van het bericht: woensdag 27 januari 2021