Naar inhoud

Fietstocht door de velden van Postel: geniet van de natuur en het landbouwleven

Foto

Nog tot 30 september kan je deelnemen aan de fietstocht door de velden van Postel. Gedurende 22 km volg je de aangegeven knooppunten met als vertrekplaats de abdij van Postel. Onderweg passeer je langs landbouwbedrijven waar je telkens een ‘boerenweetje’ voorgeschoteld krijgt. De flyer met de routebeschrijving en de boerenweetjes is gratis verkrijgbaar bij de dienst toerisme, ecocentrum De Goren en Huyze Colibrant (abdij Postel). Deze activiteit past in de Zomer van de Korte Keten.

De fietstocht start op de parking van de abdij van Postel, Abdijlaan 10. Van daaruit volg je de knooppunten: 77 – 72 – 12 -74 – 75 – 260 – 232 – 76 – 77. Geniet onderweg van de natuur en kom meer te weten over het landbouwleven.

De flyer is gratis verkrijgbaar bij:

  • Dienst toerisme, Markt
  • Ecocentrum De Goren, Postelsesteenweg 71
  • Huyze Colibrant, Abdijlaan 10

Kennismaken met het landbouwleven

De route passeert langs volgende landbouwbedrijven of hun akkers en de abdijwinkel van Postel:

  • Abdijwinkel Postel: abdijkaas, kruiden, speculaas, brood, bier
  • Klein Postel: dag- en activiteitencentrum voor iedereen die wil genieten van minipaardjes en natuurlijke rust
  • Marc Van den Borne: aardappelen, suikerbieten en wortelen
  • Frutabel Jan Lenaerts – Roes: appels en peren
  • Franken Agro nv: aardappel, graszoden en verse groenten
  • Nijs Bvba – Clemens: melkvee en aardappelen
  • Fruitbedrijf Paul Hermans: fruit- en groenten

Toeren bij de Boeren

Ook de fietstocht Toeren bij de Boeren, gelanceerd in 2009, laat je genieten van het prachtige landschap langs Molse landbouwbedrijven en enkele bezienswaardigheden. Op elk landbouwbedrijf vind je educatieve borden met achtergrondinformatie. Download de routebeschrijving (40 km, ingekort 32 km) op www.visitmol.be.

Zomer van de Korte keten

De fietstocht past in de ‘Zomer van de Korte Keten’. Door de coronacrisis kon de ‘Week van de Korte Keten’ niet doorgaan. In de plaats daarvan zetten de verschillende Vlaamse provincies de korte keten een hele zomer in de kijker. Verschillende organisaties en producenten heten je welkom op hun activiteit waarbij ze lokale producten recht van bij de boer in de schijnwerpers plaatsen.

Wat is de korte keten?

Korte keten is een manier van kopen waarbij er een rechtstreekse band is tussen de producent en consument. Op die manier kan de landbouwer de prijs, de productiemethode en het aanbod zelf bepalen. Met zo’n transparant systeem is hij niet enkel een ambassadeur voor zijn product, maar voor de hele korte keten. Als consument krijg je in ruil verse en kwaliteitsvolle producten recht van bij de boer. Zonder veel voedselkilometers en verpakkingsafval. Bovendien ondersteun je zo de lokale economie.

Meer info:

dienst toerisme, 014 33 07 85, toerisme@gemeentemol.be

ecocentrum De Goren, 014 81 66 07, ecocentrum@zilvermeer.be

landbouwraad

Datum van het bericht: donderdag 02 juli 2020